preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Plavi dan


Plavi dan je projekt koji je Pomorska škola Bakar započela prije trinaest godina. Ciljevi su zaštita prirodne baštine Mediterana, edukacija učenika, osvješćivanje potrebe za osobnim doprinosom svakog pojedinca u očuvanju prirodnih bogatstava, kulture i običaja, poticanje i sudjelovanje u eko-akcijama, promicanje vrijednosti zdrave mediteranske prehrane, održivosti razvoja i biološke raznolikosti Jadrana i Mediterana. Hoćemo li uspjeti očuvati naš Jadran?

Hoće li kap našeg mora biti i dalje izvor života?

     Plavi dan organiziramo i ove godine u korizmenom tjednu kada se tradicionalno blaguje riba i štuju obiteljske vrijednosti i običaji, te Vas pozivamo da nam se pridružite.

 Plavi dan će se održati u petak,  29. ožujka 2019. godine s početkom u 11 sati.

                                             Tema:  KAP MORA

Raspored  događanja:

11 – 12 h

Plastificiramo li more?, prezentacije učenika Pomorske škole Bakar

EU Projekt „marGnet“, inovativni model rješavanja otpada u moru, Jelana Basta, prof., direktorica obrazovnog programa Plavi svijet, Institut za istraživanje i zaštitu mora, Veli Lošinj 

12 h -  Plastika u Jadranskom moru, dr.sc. Mirta Smodlaka Tanković, znanstvena suradnica, Centar za istraživanje mora, Instituta Ruđer Bošković, Rovinj

Dodjela nagrade za najbolji likovni uradak osnovnih škola

12.50  h - Kušanje plodova mora

U Maloj sportskoj dvorani škole bit će postavljena izložba  - Kap mora.

Učenici osnovnih škola:  Bakar,  „Vladimir Nazor“ Crikvenica, Čavle,  Hreljin, Kostrena, Kraljevica, Pećine, Srdoči, Sv. Lovreč Pazinetički i Turnić  likovnim i literaranim će radovima predstaviti Kap mora,  a najbolji likovni rad bit će nagrađen.

Projekt podupire i promiče:

Primorsko - goranska županija, Upravni odjel za odgoj i obrazovanje, Grad Bakar, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta,  Ministarstvo mora,  prometa i infrastrukture, Udruga “Lijepa naša“  i SEMEP.

                                                                                                                                                           Ravnatelj

                        Kap. Gordan Papeš, dipl. ingPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Radiana Tomée - Cicvarić   datum: 20. 3. 2019.
preskoči na navigaciju