preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Dan kruha


Ovogodišnje obilježavanje Dana kruha održano je pod nazivom „Marijini obroci Hrvatska“. Prigodni program koji je održan 29. 10. 2019. s početkom u 1225 u učionici broj 3, sastojao se od izložbe na kojoj su izloženi plodovi jeseni (tikve, dunje, kesteni, jabuke, kukuruz)  i proizvodi od brašna (razne vrste kruha i peciva, kolači). 

U prigodnom programu koji je slijedio učenice Leonarda Grbčić i Paulina Lipovšek Čabrijan iz 2.aN i učenice Annet Mohorić i Paola Plješa iz 3.aN pročitale su prigodne tekstove posvećene kruhu. Vjeroučiteljica Veronika Butorac održala je izlaganje na temu „Marijini obroci Hrvatska“.  Okupljenima se obratio i  ravnatelj škole Gordan Papeš koji se prisjetio svog rada i života u Nigeriji te je tom prigodom okupljenima posvjedočio o teškim uvjetima u kojima djeca žive u toj zemlji. Druženje je završilo zajedničkim druženjem i blagovanjem pekarskih proizvoda koji su bili izloženi na stolu.

Ovogodišnje druženje učenika, nastavnika i djelatnika povodom „Dana kruha“ bila je prilika da si svatko na svoj način iznova dozove u pamet značenje kruha i  blagoslov zajedničkog druženja i blagovanja.

Veronika Butorac, vjeroučiteljicaPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Radiana Tomée - Cicvarić   datum: 31. 10. 2019.
preskoči na navigaciju