preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Nagradni VIDEO natječaj za maturante

Otvoren je nagradni video-natječaj #EUROSCOLA #ZAJEDNOZAEU Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj, namijenjen učenicama i učenicima završnih razreda srednjih škola iz cijele Hrvatske. Najuspješnija škola (ili škole) u ožujku 2020. godine putuje u Europski parlament u Strasbourgu – najbolje plasirana već 5. ožujka 2020.!


Pozivamo vas da sudjelujete u ovom, drugom po redu ciklusu natječaja koji svojom temom prati drugi prioritet hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a: Europa koja povezuje.

Tražimo školu koja će na kreativan način kratkim videom odgovoriti na pitanje "Europa u mojoj školi, moja škola u Europi: kako nas povezuje EU?".

 

Ako je vaša škola imala iskustava s bilo kojim od europskih programa ili projekata, osobito onih vezanih uz mobilnost ravnatelja/ica, nastavnika/ica, učenika/ica, svakako nam to prikažite u svojem videu.

 

Što je činiti učenicama i učenicima?

PRETKORAK: Registrirajte se na stranici www.zajednoza.eu pozovite druge da se registriraju putem vaše osobne poveznice. Zašto? Jer ćemo broj pobjedničkih škola koje putuju u Strasbourg u ožujku odrediti s obzirom na porast broja registriranih na www.zajednoza.eu tijekom trajanja natječaja! 

KORAK BROJ 1: Snimite kratki video sličan televizijskom prilogu (trajanja do 60 sekundi) u kojem ćete na zabavan i edukativan način uz prigodne kadrove prikazati različite načine jačanje povezanosti i mobilnosti građanki i građana Europske unije.

KORAK BROJ 2: Objavite svoj video-prilog na YouTubeu. Prilikom objave videa, u tekst objave obavezno dodajte poziv pratiteljima da se registriraju na stranici www.zajednoza.eu.

 

Što je činiti mentoricama i mentorima?

KORAK BROJ 1: Potaknite učenice i učenike u dobi od 16 do 19 godina na uključivanje u natječaj: detaljne odredbe natječaja u privitku te na stranici www.europarl.europa.eu/croatia.

KORAK BROJ 2: Registrirajte svoju školu za sudjelovanje putem poveznice: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/Euroscola2020

 

Odabir pobjedničke škole (ili škola)

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj pobjednike nagradnog natječaja objavit će najkasnije do 7. veljače  2020. godine, na svojoj internetskoj stranici, kao i na službenim profilima na društvenim mrežama Facebooku, Twitteru i Instagramu. 



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Radiana Tomée - Cicvarić   datum: 27. 1. 2020.




preskoči na navigaciju