preskoči na sadržaj

Pomorska škola Bakar

 > Naslovnica
Vijesti

Upoznajmo luke svijeta

Autor: Darko Jotanović, 9. 2. 2020.

Dana 08. veljače održan je drugi dio projkta Upoznajmo luke svijeta - Zadar

Nakon prezentiranja grada Zadra i luke Gaženica 18. prosinca 2019. godine, došao je red da odradimo i drugi, onaj ljepši, dio projekta Upoznajmo luke svijeta, a to je posjet samom gradu i luci. Krenuli smo iz Bakra u jutarnjim satima te nakon ugodnog puta stigli u luku Gaženica oko 11 sati. Tamo su nas dočekali gosp. Marin Perica i gosp. Đoni Štambuk koji su nas proveli po terminalu gdje smo vidjeli novoizgrađena privezišta te smo obišli i novu zgradu putničkog terminala. Gosp. Štambuk nam je ukratko pojasnio kompletan projekt od ideje do realizacije te planove za budućnost terminala. Kada smo završili obilazak, zahvalili smo se našim domaćinima na gostoprimstvu te smo se uputili prema gradskom centru.

Profesor Bore Štrbac nas je proveo gradom te nam pojasnio znamenitosti i povijest raznih dijelova Zadra. Obišli smo poluotok vidjevši pritom: povijesna glavna gradska vrata, Pomorsku školu Zadar, Trg pet bunara, crkvu sv. Šime, Kalelargu, Narodni trg sa gradskom stražom, antički Forum, crkvu sv. Donata, katedralu sv. Stošije, sjedište Tankerske plovidbe, zgradu Filozofskog fakulteta koja je smještena na samoj rivi te atrakcije novijeg datuma kao što su Morske orgulje i Pozdrav Suncu.

Nakon razgledavanja imali smo nešto slobodnog vremena prije povratka da svatko po želji zaviri u neki „kantun“ Zadra te ponese natrag i jednu osobnu uspomenu, bio to suvenir ili kava na suncu koje nas je cijeli dan pratilo. U 17 sati je uslijedio povratak prema Bakru gdje smo stigli u večernjim satima, pomalo umorni, ali sretni jer smo bogatiji za jedno novo iskustvo.

Ovim bih se putem htio još jednom zahvaliti našem sponzoru "INA d.d." koji je financijski podržao ovaj projekt te još jednom pokazao da podržava lokalnu zajednicu i našu školu u nastojanjima da ovakvim sadržajima obogatimo školovanje naših učenika.

U ovogodišnjem projektu je sudjelovalo 20 učenika i 13 nastavnika. Ja vam se, kao voditelj projekta, ovim putem zahvaljujem na vašem radu i trudu te se nadam da ćemo i sljedeće godine uspješno surađivati.

Darko Jotanović, prof.
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Pomorska škola Bakar / Nautička 14, HR-51222 Bakar / www.ss-pomorska-bakar.skole.hr / info@pomorskabakar.hr
preskoči na navigaciju