preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Poboljšajte si službeni mail

CARNET omogućava korisnicima korištenje javnih usluga Office 365 Education i Google G Suite for Education putem @skole.hr korisničkih računa. Osim većeg kapaciteta sandučića i mnogobrojnih dodatnih aplikacija, samo sučelje je moderno i jednostavno za korištenje.


Ako već niste, aktivirajte željenu uslugu kako biste mogli na nju proslijediti poštu iz CARNET Webmaila. Office365 aktivacija dostupna je na office365.skole.hr, dok je G Suite aktivacija dostupna na aktivacija.skole.hr. Potrebno je pričekati i nekoliko sati kako bi se aktivacija provela u potpunosti.

Evo kratkih uputa kako proslijediti poštu:

Nakon aktivacije željene usluge, u CARNET Webmailu na webmail.carnet.hr u padajućem izborniku pošta odaberite O365/G Suite i označite gdje želite primati poštu. Ako neka od usluga nije vidljiva, proces aktivacije za tu uslugu nije izvršen. Ne zaboravite odabrati "Spremi". Nakon što sustav potvrdi da je prosljeđivanje uspješno uključeno, novopristiglu poštu ćete primati na korisnički sandučić u odabranom javnom oblaku.

Svakako savjetujemo da uključite prosljeđivanje na jednu od ponuđenih usluga kako bismo rasteretili Webmail i u ovoj izazovnoj situaciji omogućili svim korisnicima optimalnu funkcionalnost usluge.

Za sva dodatna pitanja na raspolaganju vam stoji CARNET-ov helpdesk, svakim radnim danom od 8 do 22 sata na broju telefona 01 6661 555 ili putem e-mail adrese helpdesk@carnet.hr.

 

CARNET Webmail radi pod velikim opterećenjem i poduzimamo sve akcije koje su nam na raspolaganju kako bismo ga rasteretili. Osim dodjeljivanja dodatnih resursa sustavu Webmaila, radimo i na optimizaciji postojećih te u navedenome trebamo vašu pomoć.

Molimo vas da iz Webmaila obrišete sve poruke koje vam više nisu potrebne. Poruke je nakon što se označe, obrišu i prekriže potrebno dodatno ukloniti s opcijom "Ostalo">"Isprazni obrisano". Postupak brisanja potrebno je ponoviti u svakoj mapi posebno. U slučaju poteškoća kod brisanja poruka, upute za Webmail možete pronaći pod karticom Važni dokumenti na https://www.carnet.hr/usluga/webmail/.

 

 


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Radiana Tomée - Cicvarić   datum: 24. 3. 2020.




preskoči na navigaciju