preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Projekt „Plastificiramo li more“ omogućila nam je INA d.d.

U želji da prikažemo našim učenicima i svim prijateljima mora koji će svratiti u našu školu problematiku onečišćenja plastikom, izradili smo i opremili  izložbeni prostor u školi.


U morskom okolišu sve je veći problem plastike koja zagađuje morski sustav, ali ulazi i u hranidbeni lanac organizama. Generacijama se nije vodila briga o problemu odbacivanja plastike u moru što je danas rezultiralo velikim problemom na lokalnoj, ali i globalnoj razini.

Količina plastičnog otpada u Jadranskom moru sve je veća. Morske struje i južni vjetrovi donose ogromne količine plastičnog otpada na naše plaže i tako stvaraju velike probleme. Posljedice koje stvara onečišćenje plastikom su mnogobrojne i nesagledive, od ulaska plastike i prijenosa štetnih tvari u ljudski organizam do negativnog utjecaja na krajobraz i turizam.

„Da bi se spriječilo daljnje onečišćenje mora i oceana, potrebno je smanjiti ili zabraniti upotrebu jednokratnih plastičnih proizvoda, a putem organiziranja i osmišljavanja dobrovoljnih akcija čišćenja obale i podmorja educirati o funkcioniranju morskih ekosustava te povećati svijest ljudi o potrebi zaštite mora i učinkovitog gospodarenja otpadom.“ – iz Impresuuma

               

     Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Radiana Tomée - Cicvarić   datum: 14. 12. 2020.
preskoči na navigaciju