preskoči na sadržaj

Pomorska škola Bakar

 > Naslovnica
Vijesti

Donacijski projekt „Građanska znanost: mjerenja i promatranja mora“

Autor: Radiana Tomée - Cicvarić, 3. 11. 2021.

Pomorska škola Bakar jedna je od šesnaest škola i udruga koja je dobila robot za istraživanje mora

Izvor fotografije: Novi list, 3.11.2021.

 

Pomorska škola Bakar jedna je od šesnaest škola i udruga koja je dobila robot za istraživanje mora

 

Pomorska škola Bakar prijavila se na donacijski projekt „GRAĐANSKA
ZNANOST: MJERENJA I PROMATRANJA MORA“.

Tijekom Projekta učenici će koristiti podvodne robote za istraživanje morskog obalnog okruženja. Glavna aktivnost biti će mjerenje temperature duž vodenih stupova, dokumentirati situacije na mjestima od posebnog interesa kao što su važna staništa, prisustvo ugroženih i invazivnih vrsta, akumulacija morskog otpada,…

Ustanove tijekom trajanja prvog dijela projekta dobivaju opremu na korištenje, ali se obavezuju napraviti barem 30 mjerenja tijekom 12 mjeseci, i barem jedno svakih 14 dana. U slučaju uspješnog izvršenja dobivaju robote na trajnu upotrebu.

Važno je potaknuti kod učenika razmišljanja o promjenama u moru koje utječu na način života ljudi diljem svijeta, na klimatske promjene koje se događaju u cijelom svijetu. Osjećaj odgovornosti prema moru gradimo s našim učenicima već dugi niz godina i želimo stvoriti generacije koji će biti svjesne važnosti očuvanja i kvalitetnog upravljanja morskim okolišem. Na ovakav se način izgrađuje i digitalna pismenost učenika koji se pripremaju za zanimanja 21. stoljeća u znanosti i tehnologiji.

Partneri u projektu su: IRIM – Croatian Makers (nosilac projekta), WWF AdriaThe European Wergeland Centre, HGSS. Financijskom donacijom projekt podržava Mate Rimac.

 

 

 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Pomorska škola Bakar / Nautička 14, HR-51222 Bakar / www.ss-pomorska-bakar.skole.hr / info@pomorskabakar.hr
preskoči na navigaciju